INNOVATIC FEST ROBOSHOW

Din 1 martie până în 18 mai 2019, la Muzeul Național de Istorie interacționezi cu tot ce înseamnă tehnologie, descoperi calitățile uimitoare ale roboților, te bucuri de experiențe inedite în zonele VR (un mediu artificial, creat cu ajutorul computerului). Prin intermediul unor căşti/ochelari VR şi al unui controller, eşti transportat într-o nouă lume, în care poţi explora, juca sau trăi senzaţii noi) și AR (la prima vedere seamănă cu realitatea virtuală, care şi ea poate fi folosită prin intermediul dispozitivelor mobile, dar în esenţă sunt două tehnologii şi experienţe complet diferite. Realitatea virtuală necesită “scufundarea” într-un mediu virtual fără a mai păstra contactul senzorial cu lumea reală din jurul tău. În schimb, realitatea augmentată suprapune obiecte 3D peste lumea reală pentru a crea senzaţia că se afla chiar în faţa ta, păstrând legătură cu lumea fizică), și trăiești emoții de neuitat.

Aici te delectezi cu recitaluri de poezie ale robotului Tespian și te avânți în dans împreună cu roboții dansatori pe ritmurile piesei ”Constantine-Constantine”. Vei fi uimit cu câtă ușurință păianjenii roboți depășesc obstacole și vei rămâne fermecat pe viață de vedeta expoziției de inovații din Las Vegas 2019 – cățelul Aibo !

Te așteaptă peste 30 de roboți și zone interactive VR-uri cum n-ai mai văzut până acum și… INCREDIBIL! – toate parfumate cu aroma unei cafele servite de CoffeeBot!

INNOVATIC  FEST se desfășoară pe o suprafață de 1 200 de metri pătrați și are mai multe zone interactive.

Iar cei care vor conecta Internet și TV acasă de la Orange, vor primi gratuit un tichet Family LOVE,  pentru 4 persoane (doi maturi și doi copii) pentru a merge la INNOVATIC FEST.

Vino cu toata familia, experimentează tehnologia,  fă cunoștință cu viitorul!

Cumpără bilet

Coffee Bot

Ai băut vreodată cafea preparată de cel mai drăguț barista? La Innovatic FEST vei fi întîmpinat de Coffee Bot care știe să deservească vizitatorii într-un mod impecabil.
Alege una din cele 4 băuturi fierbinți și robotul va avea grijă de restul.

Robotul Actor

Cântă, recită poezii, face glume și interacționează cu cei din jur. Este un prezentator excelent pentru petreceri și poate oferi consultații.
Atenție: se îndrăgostește foarte repede!

Robotul Administrator

Ideal pentru o varietate largă de servicii în industrie, afaceri și casă. Este dotat cu funcția de patrulare a teritoriului și U-Meeting – poate organiza conferințe video și deservi clienții. Păstează și analizează o vastă bază de date.

PromoBot

Întâmpină vizitatorii, poate face prezentări, oferi consultații, excursii și lecții. Recunoaște limba vorbită și emoțiile celor din jur. Este sensibil la atingere, dotat cu senzori tactili.
Pentru vizitatorii Innovatic Fest robotul va face poze și le va printa.

Robotul Păianjen

Cel mai rapid păianjen off-road, foarte agil, compact, echipat cu șase labe care îi permit cu ușurință sa treacă peste gropi, trepte, suprafețe denivelate sau pietriș.
Senzorii optici și spațiali îi permit să vadă lumea din jur și să învețe din ea.

Robotul Profesor

Dotat cu programe de învățare a limbilor. Oferă un conținut educațional interesant, susține dezvoltarea socială și stimulează interesul pentru știință și tehnologie.
Este foarte prietenos copiilor, poate să vorbească, să danseze, să stimuleze la activitate fizică, să se conecteze în siguranță la Internet și rețele sociale.

Robotul Social

Dezvoltat pentru a fi terapeut și cel mai bun prieten al copiilor cu TSA. Robotul este atractiv și expresiv, cu ușurință captează atenția copiilor și îi antrenează în jocuri de memorie.

Robot Titan

Robotul Titan – mega-super-star! A colindat întreaga lume, a dansat pe aceeași scenă cu Rihanna și a deschis jocurile olimpice din Soci cu un show de excepție.
Doamnelor și domnilor vi-l prezentăm pe cel mai faimos robot de pe planetă – Robotul Titan!

„Деревяка”

Recită poezii, cântă, spune bancuri. Prezice viitorul. Este ideal pentru copii, aceștia îl îndrăgesc pentru totdeauna.

Alpha Robot

Este el mai bun prieten al copilului, dansează, redă piese muzicale, știe yoga și kung fu.

Miss FACE

Programată să fie doamnă, robotul, miss Face reușește să cucerească o lume întreagă - ea citește beatbox și RAP! Copiii pasionați de robotică pot învăța limbajele de programare de la ea. Este totodată prototipul robotului-logoped.

Cățel AIBO

Este foarte distractiv și aduce multă bucurie întregii familii, în special copiilor.
Zone interactive

VR (Realitatea Virtuală) – mediu artificial, creat cu ajutorul computerului. Prin intermediul unei căşti sau unor ochelari VR şi al un controller eşti transportat într-o nouă lume, în care poţi explora, juca sau experimenta senzaţii noi.

Flyer  – simulator VR. Vrei o experiență inedită?  Urcă în Flyer și n-o să uiți niciodată! Participă în mod “rețea” interactiv la jocuri, curse, lupte!

Atenție: Senzația de zbor este foarte realistă!! 😉

Rifter – Așează-te confortabil pe scaunul din piele, trage balustrada mai aproape! Pregatește-te!  Lasă inima să-ți bată și zboară cu viteza vîntului într-o altă realitate! Vei simți puterea vântului…, nu a vântului, ci a Uraganului!

Atenție: Fiecare mișcare îți taie respirația!

Emotion – Ai nevoie de mai multă adrenalină? Mai multă mișcare? De fapt vei sta pe o platformă, dar în momentul în care îți vei pune casca vei pierde conexiunea cu realitatea! Ține-te bine, emoțiile te vor copleși din ce în ce mai mult! Atenție: Amplitudinea mișcărilor corpului crește constant!

AR Realitate Augmentată – la prima vedere seamănă cu realitatea virtuală, care şi ea poate fi folosită prin intermediul dispozitivelor mobile, dar în esenţă sunt două tehnologii şi experienţe complet diferite. Realitatea augmentată/adăugată suprapune obiecte 3D peste lumea reală pentru a crea senzaţia că se afla chiar în faţa ta. Astfel, păstrând legătură cu mediul înconjurător,  trăiești emoții de neuitat. La INNOVATIC FEST vei interacționa în timp real cu balene ucigașe și dinozauri digitalizați foarte realistic.

Cumpără bilet