Uncategorized @ro

Vedeta INNOVATIC FEST – robotul Thespian a aterizat la Chișinău unde a recitat poezii și a răspuns la întrebările jurnaliștilor

By februarie 20, 2019 februarie 22nd, 2019 No Comments

Faceți cunoștință – viitorul!

În 20 februarie, 2019, pe Aeroportul Internațional Chișinău au aterizat cei mai inteligenți roboți din cadrul festivalului INNOVATIC FEST ROBOSHOW, aflat la prima ediție. Aceștia au fost întâmpinați de către organizatorii festivalului, compania Orange în parteneriat cu Bis Concert, reprezentanți ai Aeroportului.

În cadrul evenimentului de presă, care a avut loc în zona „Sosiri” a Aeroportului Internațional Chișinău, roboții au salutat publicul și l-au invitat la deschiderea INNOVATIC FEST în data de 1 martie 2019, în incinta Muzeului Național de Istorie.

După cum susțin organizatorii, ingredientele primei ediții a festivalului INNOVATIC FEST ROBOSHOW sunt roboții inteligenți, zonele interactive, evenimentele pentru  toată familia și pentru mediul de business.

Julien Ducarroz, Director General Orange Moldova:”INNOVATIC FEST este un eveniment interactiv prin care ne propunem să arătăm și să demonstrăm modul în care tehnologia și inovația schimbă viața noastră de zi cu zi. Orange, ca lider în conectivitate mobilă şi fixă pe piaţa Republicii Moldova şi pioner în inovaţii, împărtăși filosofia că  inovaţiile pot progresa numai atunci când le folosim pentru a servi omenirea. Inovaţia este produsul oamenilor, atât al bărbaților, cât și al femeilor, precum și al experienței lor, creativităţii și emoțiilor. Acest festival are drept scop să demonstreze aceste valori şi să inspire tânăra generaţie pentru provocările viitorului. Vom demonstra cât mai bine posibil cum şi ce face Orange în acest domeniu, și angajamentul unor investiții importante pentru viitor. Vă invit pe toți să faceţi cunoștință cu acest festival.”

Ludmila Nistorica, Director Marketing și Comunicare Orange Moldova: La INNOVATIC FEST ne propunem să promovăm serviciile digitale care ne fac viața mai simplă. Aici vreau să menționez serviciile Orange TV și Internet Acasă, conceptul de Smart Home sau casă inteligentă. De asemenea, am creat o zonă pe care o numim Orange Kitchen, unde vor avea loc mai multe evenimente dedicate tinerilor și copiilor pe toată durata festivalului. În acest spațiu ne propunem să promovăm Orange în calitate de angajator inovativ și creativ. Avem multe surprize pentru clienți și vizitatori, cum ar fi reduceri de până la 20% la toate obiectele inteligente și tichete gratuite la festival pentru toată familia dacă te conectezi la Orange LOVE.”

Dmitrii Sergheev, Director Compania Bis Concert: ”Acest festival are un concept inedit și a adus roboți din peste 10 țări ale lumii. Evenimentul are loc pe o suprafață de peste 1200 de metri pătrați, unde vizitatorii vor interacționa cu 30 de roboți și zone interactive. Am transformat spațiul într-o oază a viitorului. De asemenea, am creat o zonă VR dedicată, care oferă experiențe unice. Vreau să menționez vedeta festivalului robotul Thespian, umanoidul creat pentru a interacționa într-un mediu public. El este primul și cel mai iconic robot din Engineeringered Arts. Dispune de o gamă incredibil de expresivă de mișcări și emoții. Este un artist de divertisment, vânzător, actor într-un film sau spectacol”.

În timpul evenimentului jurnaliștii au avut ocazia să facă cunoștință cu vedeta festivalului robotul Thespian care a adunat  aplauzele  celor prezenți după ce a recitat o strofă din poemul Luceafărul de Mihai Eminescu și a răspuns la întrebările jurnaliștilor.

Astfel, din 1 martie până în data de 12 mai, la Muzeul Național de Istorie interacționezi cu tot ceea ce înseamnă tehnologie, descoperi calitățile uimitoare ale roboților, te bucuri de experiențe inedite în zonele VR (un mediu artificial, creat cu ajutorul computerului. Prin intermediul unei căşti sau a unor ochelari de VR şi al unui controller eşti transportat într-o nouă lume, în care poţi explora, te poți juca sau experimenta senzaţii noi) și AR(la prima vedere seamănă cu realitatea virtuală, care şi ea poate fi folosită prin intermediul dispozitivelor mobile, dar în esenţă sunt două tehnologii şi experienţe complet diferite. Realitatea virtuală necesită “scufundarea” într-un mediu virtual fără a mai păstra contactul senzorial cu lumea reală din jurul tău. În schimb, realitatea augmentată suprapune obiecte 3D peste lumea reală pentru a crea senzaţia că se află chiar în faţa ta, păstrând legătură cu mediul înconjurător), și trăiești emoții de neuitat.